19 Μαρ 2014

ΜΕΛΙΤΑΙΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ (ΒΡΟΥΚΕΛΛΩΣΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ) ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

   
Γράφει η Αγγελική Παγγού του Βάιου, 
    Τεχνολόγος Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής
  
    O μελιταίος πυρετός οφείλεται σε βακτήρια του γένους brucella και είναι ένα από τα σπουδαιότερα λοιμώδη νοσήματα στη χώρα μας, τόσο γιατί προσβάλλει τα αιγοπρόβατα προκαλώντας κατά κύριο λόγω αποβολές στα θυληκά, κατά δεύτερο προσβάλλει τους γεννητικούς αδένες στα αρσενικά και προκαλεί στειρότητα και στα δύο φύλλα, όσο γιατί μεταδίδεται στον άνθρωπο δημιουργώντας πρόβλημα δημόσιας υγείας.

14 Μαρ 2014

Αποκριάτικο Γλέντι στην Τσούκα.

Το Αποκριάτικο Γλέντι, πραγματοποιήθηκε, την 1η Μαρτίου 2014, με μεγάλη επιτυχία, μαζική, δυναμική συμμετοχή και γλέντι μέχρι πρωίας, στο Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο του όμορφου Χωριού μας. 
Οι συγχωριανοί και οι φίλοι του χωριού μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν,  να ανταλλάξουν τα νέα τους, να απολαύσουν τα γευστικότατα φαγητά από ντόπια προϊόντα και όλοι μαζί να χορέψουν παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς.
Στην εκδήλωση παρέστει και ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίο Θύμιος και αρκετοί Σύμβουλοι του ΔΣ του Δήμου.
Την εκδήλωση άνοιξε το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου, μια πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου κ. Κατερίνας Σ. Φλώρου, το οποίο χόρεψε αρκετούς παραδοσιακούς χορούς και πραγματικά εντυπωσίασε μας εντυπωσίασε όλους για την άψογη παρουσία του και την πρόοδο που παρουσίασε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα..συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συμμετέχοντες!!!
Στη συνέχεια ο Σύλλογος βράβευσε τα εννέα παιδιά που πέτυχαν στις
Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2013 και εισήχθηκαν σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας μας.
Αμέσως μετά άρχισε το γλέντι και ..."χαμός" !!! 
Με μεγάλο κέφι νέοι γέροι και παιδιά χόρευαν διαρκώς, υπό τους ήχους του αξεπέραστου DJ Φασιάνη Χ. Γιάννη, με την συνδρομή του κ. Κώστα Μουτσώκου και με μεγάλη δυσκολία έγινε μιά μικρή διακοπή για την κλήρωση των πολύ ωραίων δώρων και αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος τυχερός ήταν ο κ. Δ
ήμαρχος που κέρδισε το tablet και την ηλεκτρική σκούπα την οποία δώρησε στη κ. Φούντα Βασιλική, κοινώς Βασίλω...βέβαια τον πρώτο λαχνό κέρδισε η Φοιτήτρια πλέον κ. Λεμονιά Κ. Χαλή... 
Φοβερή εντύπωσε προκάλεσε και έδωσε άλλο χρώμα στη βραδιά η ομάδα "Devil' με μεταμφιεσμένα μέλη της νεολαίας Τσούκας και την αειθαλή Πρόεδρο του Α.Ο. Τσούκας, κ Ρένας Πολυμέρου -Καρπούζη!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά:
  • τους κκ Ζαφείρη Γιώργο και Παπαντωνίου Γιώργο για την προσφορά δύο αρνιώντους κκ Παπαντωνίου Γ. Σπύρο και Μπιχλιούλη Θ. Αποστόλη για την βοήθεια στο σερβίρισμα
  • την κ. Βάσω Αργύρη, για την δημιουργία των φουλαριών του χορευτικού συγκροτήματος και το πλύσιμο ΟΛΩΝ των σκευών!!!
  • τον κ. Φλώρο Αργύρη το ζεύγος Ελένη και Γεωργίου Καλοπήτα, για την βοήθεια στο σερβίρισμα και στην αποκατάσταση του Πολιτιστικού Κέντρου (μάζεμα σερβίτσιων, καθαριότητα κλπ)
  • την κυρία Δέποινα Η. Παπαγρηγορίου για την αποκατάσταση του ΠΚ.
  • τον κ. Παπαγρηγορίου Ι. Βασίλη για την προετοιμασία της αίθουσας το σερβίρισμα και την όλη βοήθεια για την επιτυχία της εκδήλωσης...Βασίλη για μια ακόμα φορά ήσουν συγκλονιστικός...
  • τον κ. Χαλή Γιώργο για την παρασκευή του κοκορετσιού, το κόψιμο των ψητών και την βοήθεια στην κλήρωση..
  • τίς Θέρμες Πλατυστόμου για την προσφορά 4 εισιτηρίων για την πισίνα.
  • όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση και εύχεται ολόψυχα σε όλους τους Απανταχού Τσουκιώτες, τους συγγενείς και τους φίλους τους, καθώς και σε όλο τον κόσμο, Καλή Σαρακοστή και Καλό Πάσχα, με Υγεία και κάθε Ευτυχία..
Aπολαύστε το video από την εκδήλωση του κ. Κώστα Καρανίκα και αρκετες φωτογραφίες...